Historia

bela

AB Bengtsson & Larsson – Bela Herrmode – etablerades 1923 då den värmländske folkskolläraren Ernst Th. Larsson beslutade sig för att byta yrkesinriktning. Han övertog då Daniel Larsson Herrekipering och Beklädnadsaffär vid Köpmangatan 4 i Katrineholm, tillsammans med en kompanjon som dock lämnade verksamheten efter kort tid. Efter 15 år flyttades verksamheten till den då nyuppförda fastigheten Köpmangatan 20, som fortfarande är verksamhetens adress.

1954 övertogs företaget av köpmannen Sven Winberg, som funnits med i företaget sedan trettiotalets början. Bela Herrmode är fortfarande i familjen Winbergs ägo. 1986 övertogs den välkända konkurrenten Hompes Herrkläder vid Drottninggatan i Katrineholm och den flyttades fem år senare över till Belas lokaler, som året därefter byggdes ut för att inrymma de båda verksamheterna.

År 2007 övertogs grannens och kollegans inom damkonfektion Hjärter Ess’ verksamhet och inkorporerades i Bela-Konceptet, vilket nu omfattar 500 kvm fullsorterat herr och dammode.

I samband med Sven Winbergs bortgång 1981 övertogs verksamheten av Hans G Winberg som tillsammans med den kvalificerade personalen utvecklat företaget till den moderna och ändamålsenliga herr-och dammode butik som den är idag.

En mycket god hjälp i företagets utveckling har varit anslutningen till inköpskedjan Mister – numera Desam Fashion Group – som varit huvudleverantören av de prisvärda och kvalitetsinriktade produkter som varit ett signum för verksamheten. Vår ambition är att vara det ojämförligt starkaste lokala alternativet i Katrineholm vad avser herr och dammode.  Att vara starkast innebär för oss att vi skall tillhandahålla mer prisvärda varor med en bättre service till våra kunder än vad någon av våra konkurrenter kan göra.